Nachtelijk zweten

Nachtelijk zweten is een veel voorkomend probleem. Ieder mens transpireert in beperkte mate tijdens de nacht. Door te zweten zorgt ons lichaam ervoor dat het niet oververhit raakt.

Mensen transpireren om het lichaam op een constante temperatuur van rond de 37 graden te houden. Niet alleen overdag maar ook ‘s nachts.

Tijdens een gemiddelde nacht voert ons natuurlijke koelsysteem 0.25 tot 2 liter vocht af middels transpiratie. Als de hoeveelheid vocht de nachtrust beïnvloedt is er sprake van overmatige transpiratie.

Wat vervelende gevolgen kan hebben.

Oorzaken nachtzweten

Wat zijn nu precies de oorzaken van nachtzweten? Misschien heeft u elders op internet al eens gezocht naar de oorzaak van nachtzweten en heeft u inmiddels diverse oorzaken afgestreept.

Wat ons opvalt is dat er door verschillende websites naar lichamelijke of omgeving gerelateerde oorzaken van nachtzweten wordt gekeken. Ziekte, hormonen, stress, het klimaat waarin men slaapt etc. Dit zijn factoren die zeker van invloed kunnen zijn op de mate van nachtelijk zweten en ook zeer zeker onderzocht dienen te worden. Maar één van de meest voorkomende oorzaken van nachtzweten is dichterbij dan u denkt.

Heeft u er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat het matras waarop u slaapt hoogstwaarschijnlijk grotendeels uit synthetisch latex (plastic)/schuim bestaat? Latex/schuim werkt als een spons en heeft de eigenschap om vocht en warmte vast te houden. Als vocht en warmte niet goed gereguleerd wordt, kan het ertoe leiden dat er een broei-effect ontstaat. Het gevolg is dat het lichaam juist nog meer gaat zweten om af te koelen. We kunnen dus eigenlijk concluderen dat nachtzweten door een synthetisch latex/schuimmatras juist wordt gestimuleerd.

Wat zijn de gevolgen van nachtelijk zweten?

Slapen is bedoeld om het lichaam tot rust te laten komen. Het is daarom van groot belang dat het lichaam tijdens de nacht zo veel mogelijk met rust wordt gelaten. Hierdoor kunt u fit en vol energie aan een nieuwe dag beginnen.

Als de nachtrust met regelmaat verstoord wordt, door bijvoorbeeld nachtzweten, dan kan het lichaam zelfs chronisch oververmoeid raken waardoor we prikkelbaarder, gevoeliger voor stress, minder scherp en bovendien minder fit zijn overdag. Dit gaat helaas ten koste van de kwaliteit van leven, hoewel de oplossing vrij simpel kan zijn.

De oplossing tegen nachtzweten

Wat biedt nu écht de oplossing tegen nachtzweten? Een bed dat uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen die met ons lichaam mee ademt. Bij Puurmatras© zijn wij ervan overtuigd dat natuurlijk slapen op biologische matrassen de oplossing is om nachtelijk zweten te verhelpen. Uiteraard is de oplossing niet dat u helemaal niet meer gaat zweten tijdens de nacht. Maar door materialen te gebruiken die vocht en warmte reguleren, is het niet meer broeierig en klam in bed en wordt u niet meer badend in het zweet wakker. Wij helpen u graag aan een bed op maat dat in zijn geheel is vervaardigd van natuurlijke materialen. Er wordt uitsluitend gewerkt met natuur zuivere biologische materialen zoals wol, katoen, latex en paardenhaar.

Natuurlijke materialen ademen volop waardoor er dus koelte is wanneer je het warm hebt en warmte wanneer je het koud hebt. Een bed dat zich aan uw lichaam aanpast.

Koel in de zomer, warm in de winter

De natuurlijke materialen die wij in onze bedden gebruiken bestaan uit vezels die hol zijn van binnen. Vocht en warmte worden hierdoor gemakkelijk opgenomen. Zo is wol een niet te evenaren product qua warmtegeleiding, vastheid, fijnheid, veerkracht, elasticiteit en vochtregulatie.

Het neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling.

Het verschil met plastic of latex matrassen is dat latex als een spons werkt en juist vocht en warmte vasthouden. De holle natuurlijke vezels zijn juist ontwikkeld om vocht en warmte te reguleren.

Dat is precies de functie en eigenschap van paardenhaar en wol op bijvoorbeeld een paard of schaap. Reguleren betekent dat het opgenomen vocht ook weer losgelaten wordt.

De natuurlijke materialen in uw matras reguleren zich geheel op basis van uw lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Een Puurmatras© biedt u dus altijd een aangename lichaamstemperatuur, waardoor nachtzweten wordt voorkomen. Het mooie is; hier hoeft u verder niets voor te doen. Alleen maar lekker te gaan slapen.

Koop nu uw Puurmatras©

Gratis verzending!

BESTEL NU VOOR € 2180,- (90×200)

Nu beschikbaar, bestel het nu online!

100% gratis proefslapen! 

Vind uw winkel

Puurmatras in uw buurt. Vind een Puurmatras.

Ondernemingsweg 3

2404 HM Alphen a/d Rijn

06 – 4007 30 21

ZOEK PUURMATRAS

Gratis verzending

Bezorging & Installeren

Van maandag t/m zondag

INFORMATIE